Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

zondag 12 november 2017

Route 66, eindelijk

Gisteren vertrokken van Kingman via Oatman  richting LA. Dit deel is, terugkijkend op de rit, het mooiste deel gebleken. Een smalle weg slingerend door een bergachtig landschap. Ik kan me goed voorstellen hoe deze weg ooit ontstaan is door de pioniers die naar het westen trokken met hun wagens. En wat een barre tocht moet dat zijn geweest.


Ook in de 50-er en 60-er jaren werd de weg gebruikt om naar het westen te trekken. Hier en daar staan en liggen er verfrommelde en verroestte bakken als stille getuigen van deze tocht. Zou de verhalen wel willen weten achter de achtergelaten auto's. Hebben de inzittenden het ooit gehaald?
Oatman is een plaatsje die de afsluiting en onttakeling van de Route 66 heeft overleefd. De oude huisjes en saloon worden nu bevolkt door touristen overjarige hippies en loslopende ezels. Waarschijnlijk zijn de laatste gewoon verwilderd  maar dat weet ik niet zeker. De sfeer is in elk geval heel gemoedelijk en ik heb een mooi leren rugzakje kunnen scoren en Maxim een paar oude nummerborden. Allemaal weer happy :-)
De Route 66 is niet meer intakt. Je kunt nog kleine stukjes rijden -als je ze kunt vinden- want grote delen zijn afgesloten. We hebben een aantal pogingen gedaan om richting Barstow de route te volgen maar werden onverbiddelijk teruggestuurd naar de freeway.

We hebben trouwens een heel merkwaardige navigatiehulp of eigenlijk hulpen. Het was mogelijk om Nederlands in te programmeren en nu hebben we een dame en een heer. Ze spreken elkaar nog net niet tegen maar ze vertellen ons afwisselend hoe te rijden.  De ervaringen zijn ook wisselend. Gisteren werden we echt met een kluitje in het riet gestuurd. De een vertelde dat we er waren, nou er was niets en na het opnieuw opstraten van het apparaat moesten we nog 15 minuten rijden van de ander en kwamen we op onze bestemming aan. pffff.

In de avond zijn we getracteerd op een feestelijk maal bij de Panda expres. Fastfood chinees en zoooooo lekkah. Helaas wel plastic bestek maar de bordjes waren van papier, dat dan weer wel ;-)
Straks gaan we even naar een outlet van Michal Kors, deze zit naast het hotel waar we verblijven. Hopelijk kunnen we daar een tasje voor mijn schoonzusje scoren. Verder staat er een strakke timing vandaag op het programma.
We hebben een grote familiebijeenkomst in San Gabriel en moeten daarvoor nog boodschappen halen. Genoeg voor nu
Opgewekte groet

Geen opmerkingen: