Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

woensdag 6 juni 2018

Van Miramichi naar Montmagny (Quebec)

Je verkijkt je makkelijk op de enorme afstanden hier. Het is wel heel rustig om te rijden, weinig verkeer, maar 5 tot 6 uur rijden over een afspand van 350 km is geen uitzondering. De wegen zijn over het algemeen zeer slecht te noemen. Van een mooi strak stuk asfalt rijd je zo over een stuk patchwork met verraderlijke gaten. Oppassen dus en niet te hard rijden.

De route van gisteren was mooi om te rijden, veel bossen met naald- en loofbomen. Helaas heeft het de hele weg geregend, ik heb me weer vermaakt met het maken van een plaagfilmpje ;-)
We hebben ook eindelijk een goede koffietent ontdekt. De gewone koffie hier is slootwater. Tim Hortons is een keten door heel Canada waar het goed koffiedrinken is. Ware troostrijke oases die we graag aandoen om de lange autoritten vol te houden. De tenten zitten steevast vol met nieuwschierige ouderen die er gezellig uren met elkaar keuvelen. Misschien zoiets als de koffiecorner van Ikea bij ons ;-)

Het hotel waar we vandaag zitten heeft zowaar metalen vorken en messen en echte koffiemokken. Een ware verademing na alle polystereen en plastic troep. Gisteren waren we het zo zat dat we bij de dollarstore een besteksetje hebben aangeschaft. Hadden we al veel eerder moeten doen. We schamen ons voor de grote hoeveelheden afval die we na het ontbijt in de afvalbak moeten gooien, dat hoeft dus nu niet meer :-)
Het reizen met ons vieren gaat heel goed, we hebben het heel gezellig en lachen wat af over onze malligheden. Zo bijzonder dat we dit kunnen doen. Op dit blog heb ik ook een verslag gemaakt van onze eerste reis samen in 2007 naar de outback in Australie. Heerlijk om de herinneringen aan die reis op te halen. Veel leuke (korte) filmpjes over de stoere prestaties van de 4x4 wagens in de outback. Alle filmpje kun je groter bekijken door rechtsonder on het filmpje op het vierkantje te klikken.

Je vindt het reisverslag aan de rechterkant en klik op 2007
Plezierige groet!

Geen opmerkingen: