Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

donderdag 26 mei 2011

Altea en Guadalest

Uitzicht vanaf Guadalest
Vanochtend wat eerder op pad gegaan om een oud plaatsje in de omgeving te bezoeken, Guadalest genaamd. Inderdaad zeer de moeite waard en zeker een aanrader om dat bijtijds te doen. Toen wij vertokken rond 10.30 uur arriveerden er al de eerste bussen vol dagjes toeristen uit Benidorm. De wijde omgeving is werkelijk overspoeld door Engelsen en het is niet aan te raden in winkels het personeel in engels aan te spreken. Je ziet de gezichten opklaren als je je best doet iets in spaans te vragen, het antwoord vervolgens juist interpreteren vereist weer een ander talent.
De omgeving is erg bergachtig en we hebben dan ook vandaag menige pas gedaan. Onderweg kwamen we diverse groepjes sportievelingen tegen op de fiets, dapper hoor want zelfs de auto had soms moeite  het te trekken in de 2e versnelling.
Links en rechts tegen de berghellingen groeien eindeloze sinaasappel- en citroenplantages afgewisseld met volgens mij olijfbomen. Het is hier prachtig groen en het ziet er (nog) heerlijk fris uit. Ook het windje wat (goddank) waait is lekker fris en maakt het mede zeer aangenaam hier te vertoeven.
Ontspannen groet!

Geen opmerkingen: