Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

zaterdag 14 juni 2008

Chinese junk...

Vandaag, onze laatste volle vakantiedag, zijn we met een Chinese jonker de Imperial Cheng Ho genaamd, de imposante haven rondgevaren en hebben we een klein eilandje bezocht.
The Imperial Cheng Ho is de naam van een Chinese ontdekkingsreiziger uit 1405, waarvan de Chinezen zelfs beweren dat hij Amerika ver voor Columbus al ontdekt had. Deze boot is naar hem vernoemd en is een kopie van de boot waarmee Cheng Ho zijn reizen gemaakt zou hebben, een ‘junk’ dus ofwel een ‘jonker’. Het was heerlijk om Singapore, met al zijn grootse gebouwen, van een afstandje op het water te aanschouwen en hoewel de dag nogal donker begon met zwarte wolken, liet de zon niet lang op zich wachten.
Na een uurtje varen mochten we op het eilandje Kusu van boord en hebben we een wandeling gemaakt.
Er was een put vol met schildpadden en een tempel waarvan, volgens onze taxichauffeur, de goden niet van mensen die varkensvlees eten zouden houden en laat ik nou net vanochtend een plaatje bacon onder mijn ei gehad hebben ;-)
Diezelfde chauffeur was erg spraakzaam en brabbelde honderduit en vergat daardoor de juiste snelweg te nemen. Geen probleem, hij reed gewoon achteruit tot hij bij de juiste afslag was. Er werd zo hier en daar wel getoeterd maar men hield opvallend veel rekening met deze foutrijder. Volgens zijn eigen commentaar was het alleen maar erg als er politie in de buurt zou zijn. Hoe dan ook, ik vond het persoonlijk een heel avontuur en heb met samengeknepen billen en zwetende handen de reis vervolgd.
Zo was het overigens ook nog een heel avontuur om in de haven een taxi terug naar het hotel te krijgen. Er stond een lang rij wachtenden en er kwamen slechts sporadisch taxi’s voorbij. Na dertig minuten waren wij aan de beurt en zo kwam het allemaal dan toch nog goed.
Strakjes maken wij ons op om voor de laatste keer bij ons inmiddels favoriete Aziatische restaurant te gaan eten, waarvan wellicht morgen de laatste foto’s. We vertrekken hier morgen 21.30 uur locale tijd en komen dan Maandag heel vroeg in Nederland aan. Ik hoop dat we in aangenaam weer terugkomen want we hebben geen jassen meegenomen...

Geen opmerkingen: