Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

zondag 8 juni 2008

Weer in de war...


De maanden mei en juni zouden in Singapore de droogste moeten zijn. Ik heb net even naar de weersvooruitzichten van de komende dagen gekeken en die zien er zeer imposant uit met dubbele donkere donderwolken met bliksem, niet bepaald het type weer wat we hier dus zouden mogen verwachten qua tijd van het jaar. Maxim en ik zijn hier al enkele malen geweest en weten hoe prachtig de natuur er hier uitziet en willen de rest van de familie hier graag van mee laten genieten. Zoals het er echter nu uitziet zullen we weinig van dit alles zien, al komt dat alleen al door de laaghangende grijze bewolking.
Maar goed, klagen heeft geen zin en zoals gewoonlijk ‘hep elk nadeel toch ook weer een voordeel’ want dit weertype maakt dat het er niet zo warm is en de luchtvochtigheid van 89% maakt dat mijn haar spontaan in de krul schiet.
Op de foto één van de heilige koeien die het dak van de Sri Mariamman tempel sieren.


Vandaag gaan we allemaal apart op stap. Rebecca, Marco en Chao Ya gaan naar Orchard Road, ik ga naar Chinatown voor een nieuw troetelarrangement terwijl Maxim en zijn ouders toch nog een dappere poging ondernemen om de Botanische tuinen te bezoeken. Vanavond gaan we gezellig met elkaar eten ergens aan het water. Wel hebben we besloten eerder te gaan eten daar Chao Ya nog een beetje last van jetlag heeft en Marco en Rebecca tot in de vroege uurtjes door haar geΓ«ntertaind worden.


Ze hebben hier trouwens de meest afgrijselijke foto’s op de pakjes sigaretten geplaatst. Ik heb geen idee of het afschrikwekkend genoeg werkt, maar als de foto's t 'm niet doen, dan de prijs toch wel. Voor zij die een sterke maag hebben en nieuwsgierig zijn kunnen op de foto klikken ter vergroting en ‘ter leringh ende vermaeck‘ natuurlijk.





Ook altijd weer bijzonder de grote potten met onduidelijke planten- en/of dierenonderdelen die bij de Chinese winkels op de toonbanken staan. Het lijkt mij toe dat een moderne heks hier gemakkelijk haar ingrediΓ«nten voor de brouwsels kan aanschaffen, van gedroogde rattenpoot tot gemarineerde hagedissenstaart, alles is verkrijgbaar. ..

Geen opmerkingen: