Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

maandag 7 november 2016

Greymouth

Na een fantastische rit langs de westkust zijn we neergestreken in Greymouth. Dit zal onze uitvalbasis zijn voor vandaag en morgen.  Op het programma voor morgen staat namelijk een rit landinwaarts naar de Arthurpass.

Vandaag langs de pancakerocks gereden en even uitgestapt. Het zijn gelaagde stapels (door de natuur zo gevormde) rotsformaties die inderdaad wel wat weghebben van een stapel pannenkoeken.

Verder hebben we Greymouth bezocht,  een aardig plaatsje aan de kust. Het Zuidereiland is dunbevolkt wat de natuur erg ten goede komt. Hier zijn nog uitgestrekte ongerepte oerbossen. Wat overigens heel merkwaardig is, is dat er geen beren, wolven of andere top predators zijn. Er zijn ook geen giftige slangen of nare spinnen. Eigenlijk vind ik het wel paradijselijk  hier.

We staan trouwens weer pal aan het strand met de camper en horen de branding. Het lijkt hier een waar vogeloord. Ze vliegen en lopen rond in diverse maten. Mijn tablet is te langzaam en te lomp om ze te kieken. Lief doet dat beter mijn zijn nieuwe camera. Hij is erg enthousiast over zijn nieuwe aanwinst. Hij is inmiddels ook verslingerd aan de worteltjestaart, die hier alles behalve ' vies he' is πŸ˜‚. Verder zijn de stranden hier leeg en vind je er alleen prachtig gebleekte boomskeletten. Als je op de foto klikt dan zie je de vergroting.
Warme groet


Geen opmerkingen: