Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

donderdag 10 november 2016

Queenstown

Onderweg naar Queenstown over de bergpas Haast.  Wederom een prachtige weg tussen besneeuwde bergtoppen door. We hebben een korte wandeling naar Blue Pools gemaakt. Daar is de bovenstaande foto gemaakt. En ja het water heeft echt deze kleur. Dat fenomeen ook in Canada gezien,  heeft te maken met ijskoud water en de reflectie van zonlicht. STUNNING  πŸ˜ƒ
En dan kom je op deze smalle wegen overal witte kruisjes en stevig trappende fietsers tegen. Zou dat verband met elkaar houden?
Er is ook een flinke overheidscampagne gaande om vooral 'de fietser'  als persoon te zien en niet als lastpak  (wat ze natuurlijk wel zijn😎). Je ziet dan een levensgroot bord van een fietser met de aanduiding 'DAD'. Het blijft hachelijk hier te fietsen. De weg is onoverzichtelijk en je mag 100 km per uur rijden. Deze hadden we bijna op de bumper...
Onderweg ook een search and rescue groep gezien. Moet er niet aan denken om met mijn fiets (of auto) hier de berm (is er niet) ingereden te worden. 
Vandaag strijken we neer op een camping vlak bij Queenstown, wat meer zuidelijk en in het binnenland ligt. Net onder het genot van een flesje wijn plannen gemaakt voor de komende dagen. Morgen vertrekken we verder naar het zuidwesten om Fjordenland te bezoeken. We verblijven dan 2 dagen in Te Anau. Heel veel zin an.
Super tevreden groet


Geen opmerkingen: