Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

vrijdag 28 mei 2010

Close encounters of the third kind...


Vandaag zijn we naar Devils Tower gereden, terwijl we door Max onderweg vermaakt werden doordat hij alle hertjes aanwees.
Devils Tower is een merkwaardige lavapuist in een geweldig mooie glooiende omgeving. We hebben er omheen gewandeld en genoten van de heerlijke pijnbomengeur, een verademing na alle zwavelwolken van Yellowstone ;-) Aan de voet van Devils Tower wonen honderden zo niet duizenden prairydogs, grappige beestjes die inderdaad een schel blaffend geluidje maken, zeker als je te dichtbij komt.
Volgens de Indianen was Devils Tower een berg die door een reuzenbeer met scherpe klauwen is toegetakeld waardoor de merkwaardige vertikale banen zijn ontstaan. Op eerdere trips hebben we al gezien hoe het komt dat deze (lava)bergen eroderen en zo afbrokkelen maar het blijft een mooie legende.

Waar ik deze berg van ken is de film Close encounters of the Third kind van Steven Spielberg. Maar goed, de moeite van een bezoek zeker waard dus en een pluim voor de reisleider. Misschien dat ik met slijmen de autosleutels een keer krijg...

De komende 3 nachten verblijven we in stijl in een suite, voorzien van aparte slaapkamer en keuken, niet dat we er zullen koken hoor maar een aparte slaapkamer is wel fijn om je even te kunnen afzonderen. We zitten dus de komende 3 nachten in Rapid City en zullen dit als uitvalsbasis gebruiken voor de komende tochten. Het weer is hier overigens warm zo niet heet. Ik heb alweer kans gezien mijn rug ietwat te verbranden.

Gloeiende groet!

6 opmerkingen:

John zei

Dat is wel een van de betere films. Oud, maar goed. Je kunnen afzonderen is erg belangrijk als je op vakantie bent.

Marjolijn zei

Gelukkig niet zo koud meer, wel oppassen met verbranden dan.
Goed smeren dan maar.
Have fun..

Sjoerd zei

Eerst in de sneeuw en je dan verbranden. Het zijn wel uitersten...

Pasula zei

Och jee, sterkte met je rug dan, goed laten insmeren met aftersun doet wonderen (en anders komkommer). Ik wens jullie nog mooie tijden toe!

Natjeelco zei

Cool die devils Rock. Ben benieuwd wat jullie nu voor uitstapjes gaan maken. Natje xxx

Soofy zei

blij toe dat de reisleider zich ook als dusdanig gedraagt: compleet met informatie. Hoe compleet kun je zijn Maxim? ;))Tof!! Biertje van mij...