Fabulous 4 on tour 2018

Fabulous 4 on tour 2018

zaterdag 3 oktober 2009

Zion, not the place to be...

In ons enthousiasme zijn we even vergeten dat het ook hier voor de hard werkende Amerikanen zaterdag is en dat ze graag outgoing zijn. Helaas voor ons betekende dat we erg ver moesten doorrijden om een geschikte overnachting te vinden. Eigenlijk moesten we genoegen nemen met een beschikbare kamer (de allerlaatse) die behalve eenpersoons ook nog veelvuldig door rokers is gebruikt, YAK. Gelukkig is alles hier groot dus ook het eenpersoonsbed laat zich makkelijk beslapen door twee slanke dennen ;-)

Maar laat ik bij het begin beginnen, we zijn in alle vroegte vertrokken naar de noordkant van de Grand Canyon, zie foto. Absoluut adembenemend en omdat we zo vroeg waren werden we beloond door bijna alleen dit te mogen aanschouwen. We zijn het er beiden over eens dat het omrijden zeer de moeite waard is, wij vinden de noordkant spectaculairder al was het alleen al door de prachtige kronkelige weg door laag grasland en gemengd bos met af en toe een glimp van de canyon op plaatsen waar je absoluut niet kon stoppen. Je begrijpt dat maakt hongerig... De Noordkant is ook duidelijk hoger, we konden het beiden merken aan onze ademhaling en ook zijn de viewingpoints iets verder lopen. De score op het gebied van wildlife spotting was ook niet gering. In alle vroegte een coyote en een condor gespot en heel veel herten en helaas ook 2 jagers. Ik heb aangedrongen bij Maxim dat ie ze best een beetje mocht aanrijden maar dat schijnt hier, by law, echt verboden te zijn...

Verder is Utah een beetje Staphorst, vrouwen in lange jurken en vreemde knotjes. Morgen gaan we het park Zion bezoeken, we zijn er al door gereden maar willen dat morgenochtend in alle vroegte en rust nog eens doen. Waarschijnlijk hebben duizenden Amerikanen dezelfde gedachte maar dat zullen we wel zien.
Lieve zus voor wat je verzoek betreft om de route op de kaart uitgetekend te zien moet ik je teleurstellen, Maxim wil dat wel doen maar dan als we weer thuis zijn. Als schrale troost vind je aan de zijkant een foto van onze kaart met Maxim´s vinger bij de plaats waar we gisteren overnacht hebben, Kanab.

Zonnige groet!

5 opmerkingen:

Roosnans zei

majmmie mjammie mjammie, wat is het weer heerlijk om je verslagen te lezen van de etappes, en weer wondermooi en met humor geschreven! Geniet nog lekker van de enorme massa natuur en energie!
knuf!

Natje zei

De Grand Canyon is inderdaad adembenemend, wat zou ik er graag willen wandelen...Zion vondt ik ook heel mooi maar het mooiste was Yellowstone. Liefs Natje xxx

Sjoerd zei

Als je vakantie hebt neem je veel dingen gewoon voor lief, zelfs een slechte kamer als je geen andere keuze hebt.

marjolijn zei

Leuk meis, om je prachtige vakantieverhalen weer te lezen.
en ja, ik geloof je meteen, dat het er adembenemend mooi moet zijn.
geniet maar volop..!!

Soofy zei

Dank voor je reactie en de foto: morgen ga ik hem met de loep bestuderen, met de atlas ernaast ofcourse.
Ik verheug me erop alle foto's na jullie terugkomst te bekijken. Hoelang blijf je weg? maar neem vooral alle tijd voor deze tocht!!!